Vračila in reklamacije

Ti pogoji kot tudi prodajni pogoji posameznika, dodani kot informacije o nekaterih proizvodih predstavljajo ponudbo Polleo Adria za sklepanje dogovora uporabnika kot kupca z svojo registracijo,   s zaključevanjem naročila ali na kakšen drugačen  način , določen v tem dogovoru med uporabnikom in  Polleo Adria (Polleo Sport), in z pogojiprodaje, določenih v teh pogojih.

Predmet in komercialni namen sporazuma je nakup izbranih izdelkov ali storitev preko Polleo Sport spletne trgovine v zameno za plačilo – cene za ta izdelek ali storitev. Pogodba je sklenjena z dogocori na daljavo (pogodbe, sklenjene na daljavo), s pomočjo:  tiskanih sporočil  z naročilnico, telefona s človeškim posredovanjem  ali brez njega, ter interneta.

Sporazum začne veljati in je zavezujoč od trenutka, ko stranka sprejme ponudbo Polleo Adria na enega izmed naslednjih načinov:

· Izbira in izpolnjevanju plačilnih nalogov kot registriranega uporabnika Polleo Sport,

· Izbira in izpolnjevanju plačilnih nalogov kot uporabnik gost Polleo Sports,

· Izbira plačila in dokončanje naročila preko telefonske linije.

a) V postopku registracije ali ustvarjanja uporabniškega računa, mora uporabnik izbrati ime ali naziv, pod katerim bo izvajal storitev in izbral varnostno geslo ter predložil veljaven e-poštni naslov. Vsi podatki, ki so potrebni za registracijo ali ustvarjanje računa morajo biti resnični, pri čemer je prepovedano uporabljati podatke drugih ljudi.

b) Registracija ali uporabniški račun se lahko kreira samo za eno osebo in  ni dovoljeno razkriti informacije o registraciji ali računu, tretjim osebam. Uporabnik je dolžan hraniti podatke o njihovih varnostnih  geslih in računih. Ta se ne sme uporabljati za registracijo ali račun nekoga drugega.

c) Za kršitev določb pogojev iz tega poglavja, si Polleo Adria pridržuje pravico, da po svoji presoji, prekine registracijo ali uporabniški račun brez kakršne koli obveze do katerih koli stroškov ali škode.

d) Z registracijo (ki vključuje plačilne storitve), se šteje, da je bil sporazum sklenjen med Polleo Adria in uporabnikom kot kupcem.

e) Sporazum začne veljati, ko je bila zaključena registracija uporabnikov, ali od dneva, ko uporabnik sprejme sklenitev takšnega sporazuma.

f) Ob sklenitvi sporazuma, uporabnik sprejme: potrditev sklenjene pogodbe ali predpogodbene informacije iz člena 57  ostavka . zakona o varstvu  in zaščiti potrošnikov (Uradni list RS, št 41/2014), ti pogoji in informacije o pravicah uporabnikov za enostransko prekinitev pogodbe z obrazcem za enostranske odpovedi tega sporazuma v skladu s členom 61 odst. 1 in 2 Zakona o varstvu potrošnikov.

g) Uporabnik lahko enostransko odpove pogodbo, v 14 (štirinajstih) dneh brez navedbe razloga. Uporabnik nima pravice, da enostransko prekine pogodbo:

- Če je storitev v celoti zapolnjena, in je izpolnitev začela z izrecnim predhodnim soglasjem in s potrditvijo, da je seznanjen z dejstvom, da bodo izgubili pravico, da enostransko prekine pogodbo, če je njegova usluga v celoti zapolnjeno,

- Če je predmet sporazuma zapečateno blago, ki iz zdravstvenih ali higienskih razlogov, niso primerni za vrnitev, če je bilo po dostavi odprto,

- Če je predmet pogodbe, blago, ki je zaradi svoje narave po dobavi, neločljivo pomešano z drugim,

- Če je predmet pogodbe o dobavi, zapečaten na zvočnih  ali video posnetkih ali računalniških programov, ki so bili po dostavi odpečateni in

- Če je predmet pogodbe dostave časopis, revija ali periodični tisk, z izjemo pogodb o naročnini za take publikacije.

Da se omogoči uporabniku, da uveljava pravico, da enostransko odpove pogodbo, mora o tem obvestiti Polleo Adria o svoji odločitvi, da enostransko prekine pogodbo pred iztekom roka in nedvoumno izjavo po pošti (na Polleo Adria d.o.o., Samoborska cesta 134, Zagreb), po faksu na 01/3692 484 ali na e-mail, da shop@polleosport.si, v katerem navede svoje  ime, naslov, telefon, faks ali e-poštni naslov, in se lahko uporablja pri navedenem pisnem obrazcu, za enostranske odpovedi tega sporazuma.

Obrazec enostranske odpovedi tega sporazuma se tukaj in ga lahko elektronsko izpolnite in pošljete, v tem primeru Polleo Adria nemudoma predloži obvestilo o prejemu enostranske prekinitve pogodbe po e-pošti.

Rok za enostransko prekinitev pogodbe, je 14 (štirinajst) dni od dneva, ko je uporabnik ali tretja stranka, ki jo je uporabnik določil, ki ni prevoznik, za blago ki je predmet tega sporazuma, predana v posesti, ali v primeru storitve, od sklepanja pogodbe

Če uporabnik enostransko odpove pogodbo, bo njegov denar ki je bil sprejet od njega, povrnjen , vključno s stroški dobave, brez odlaševanja, najkasneje štirinajst (14) dni od dneva ko je Polleo Adria ali Polleo Sport sprejel odločitev uporabnika, da enostransko odpove pogodbo, če je uporabnik izbral drugačen način dostave, ki ni najcenejša standardna dostava, ki je na voljo. Sredstva bodo povrnejna na bančni račun, ki nam ga uporabnik sporoči na naš elektronski naslov. Če se uporabnik strinja se drugače povrne plačani znesek, in ne nosi nobenih stroškov v zvezi z vračilom. Povračilo denarja  Polleo Adria lahko izvede šele, ko je bilo blago vrnjeno, ali po tem, ko je predložen dokaz, da je blago poslano nazaj.

Uporabnik je dolžan, da bo dostavil blago ali ga poslal na naslov Polleo Adria (Polleo Sport), Samoborska 134, 10000 Zagreb,Hrvaška, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najkasneje v štirinajstih (14) dneh od datuma ko je Polleo Adria ali Polleo Sport, naslovil svojo odločitev, da enostransko prekine sporazum. Neposreden strošek vračila blaga krije uporabnik. Uporabnike prosimo, da predhodno prenehanje sporazuma javijo telefonsko ali se javi na shop@polleosport.si, da mu bi bil pojasnjen postopek vračanja.

Uporabnik je odgovoren za morebitno zmanjšanje vrednosti blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, razen, da če je bilo potrebno za značilnosti in funkcionalnosti blaga.

Če uporabnik zahteva izvedbo storitve ko je že začel rok za enostransko odpoved pogodbe, mora kupec plačati Polleo Adria znek, ki je sorazmeren s tem, kar je podprto od takrat ko je uporabnik obvestil Polleo Adria o enostransko prekinitvijo.

h) V primeru materialnih pomanjkljivosti  prodajalec je odgovoren za vse materialne napake stvari, ki jih prodaja na svoji spletni strani v skladu z veljavnimi predpisi, zlasti z zakoni o obligacijskih razmerjih Republike Slovenije.

V primeru očitne poškodbe izdelkov v pošiljki (npr. Poškodba embalaže), kupcu ni potrebno, da prevzame izdelek, tako ga lahko zavrne , in ne krije stroškov dostave takih proizvodov. Smatra se, da so proizvodi, ki so jih stranke sprejele, bili brez vidnih poškodb.

Če ima izdelek skrito pomanjkljivost (Npr izdelek je pokvarjen, popraskan izdelek, ki je nastal zaradi transporta ali nepravilnega shranjevanja) ki jo kupec najde po odprtju izdelka brez uporabe, namestitvi ali z vstavljanjem izdelka da bi začel delovati, kot je določena s strani pooblaščenega servisa - kupec ima pravico, da enostransko prekine pogodbo in dobi nadomestilo za  zamenjavo izdelka, odpravo pomanjkanja ali znižanje cen.

i) Proizvodi, za katere zagotavljamo jamstva v skladu z zakonom in jamstva, ki jih določi proizvajalec, imajo garancijski list. Pravica do uporabe garancije je mogoča skupaj z računom. Kupec mora hraniti garancijsko kartico in račun. Datum izdaje izstavitvi računa je začetek aktiviranja jamstev. Z opisom proizvodov se nahaja podatek o trajanju garancije za določen proizvod.

V primeru izdaje garancijskega lista, ki zagotavlja delovanje proizvodov v določenem roku, lahko kupec, če izdelek ne deluje pravilni, da izdelek v razumnem roku popravi ali, da ga zamenja za drug takšen proizvod. Če se v času Garancijske dobe ista napaka na izdelku pojavi ponovno, se dostavi pooblaščenemu servisnemu centru, navedenemu v garanciji.

Pravica do uporabe garancije se realizira samo na ta način. Kupec mora hraniti garancijsko kartico in račun. Napaka izdelka zaradi nepravilne uporabe in / ali nezmožnosti za uskladitev z navodili ni v skladu z  garancijo. Servis in prodaja nadomestnih delov za kupljen izdelek se zagotavljajo pri  pooblaščenem servisnem centru, navedenem v garanciji.

V kolikor blago kupite v Polleo Sport poslovalnicah, po pravilih EU niste upravičeni do vračila blaga (za vračilo gotovine ), razen če je izdelek poškodovan. Če je pa izdelek tehnično brezhiben in izpolnjuje vse zgoraj navedene pogoje vračila, vam lahko odobrimo zamenjavo za drug izdelek enake ali večje vrednosti. Zamenjava nogavic in spodnjega perila zaradi higienskih razlogov ni mogoča. Menjava kopalk je možna izključno z original etiketo, notranjo etiketo in zaščitno folijo.

Zaščita kupca

Plačilne kartice (MasterCard, Maestro, Visa, Visa-Electron, Activa, American Express )

Obveščamo vas, da je z novim načinom izvajanja spletnih plačil, skrb o varnosti podatkov o vaši plačilni kartici popolnoma odveč. Nov sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatki o plačilni kartici vnašajo izključno na varnih straneh banke. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. V primeru izbire plačila s plačilnimi karticami boste zato preusmerjen na varne spletne strani, ki jih upravlja procesni center Activa in banka s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.

Novost predstavljajo storitve varnega spletnega plačevanja mednarodnih kartičnih sistemov Visa in MasterCard. Spodaj prikazani blagovni znamki Verified by Visa in MasterCard SecureCode1 omogočata, da lahko z uporabo vaše plačilne kartice vsak spletni nakup dodatno zaščitite z uporabo varnostnih protokolov sistema 3DSecure. V Sloveniji so storitvi Verified by Visa in Mastercard SecureCode podprle vse banke sistema Activa pa tudi nekatere druge slovenske banke.

Imetnikom plačilnih kartic nudimo trenutno najvarnejše spletno poslovanje, neodvisno od vrste kartice – bodisi kreditne ali debetne. Plačujete lahko z naslednjimi plačilnimi karticami:

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Visa Electron
  • Dinners

Potrdilo naročila

Obvestilo o potrdilu naročila bo kupec prejel po e-mail naslovu, takoj po izvedenem nakupu, kateri vsebuje vse z zakonom podpisane detajle. 

Dostava

Pogoji dostave

Dostava blaga se opravi z ekspresno dostavo v roku 3 delovnih dni. V kolikor so izdelki takoj na voljo za dobavo, bo  dostava mogoča že v roku 48 ur po prejemu naročila. Uporabnik bo o načinu dostave obveščen ob naročanju blaga (elektronsko ali po telefonu, odvisno od nakupa katerega stranka izbere). Če blago ni na voljo, bo prodajalec obvestil kupca (pisno ali po telefonu) o možnosti dostave. Kupec lahko nato sprejme nov datum dostave ali prekliče naročilo. Če se kupec odloči za preklic naročila, bo prodajalec vrnil denar najkasneje v 30 dneh od trenutka, ko je prišlo do zamude, plus zamudne obresti. Kupec je dolžan pri sprejemu blaga, preveri, za morebitno škodo in takoj reklamirati pri dostavljavcu, ki mu je dostavo zagotovil, ali zavrnejo sprejeti paket na katerem so vidne poškodbe.

Prevzemanje v poslovalnici

Pogoji prevzemanja v poslovalnicah poglejte tukaj

Ostali pogoji dostave

Proizvodi se pakirajo tako, da se v običajni manipulacija v prometu ne morejo poškodovati.Kupec je dolžan  izdelek  preveri, pri prevzetju, za kakršno koli škodo ter zahtevati  pri dostavljavcu, ki je zagotovil blago da zavrne sprejeti paket, na katerem so vidne poškodbe. Proizvodi so zavarovani pred izgubo pri dostavi.

Strošek poštnine

Poštnina za naročila nad 39,99  EUR je popolnoma brezplačna, za naročila pod 39,99 EUR pa je poštnina 3,99 EUR.

Zagotavljanje zasebnosti

Zagotavljamo varnost in zaupnost vseh podatkov o stranki. Informacije morajo biti popolne in verodostojne. Zavezani smo k varovanju zasebnosti in zaupnosti osebnih podatkov vseh naših strank, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Uradni list RS, št. 103/2003 in 118/2006. Zbiramo le, potrebne osnovne informacije o strankah / uporabnikih  in obveščamo svoje stranke o tem, kako jih uporabimo. Redno  našim strankam ponujajo izbiro o zbiranju podatkov, vključno z odločitvijo če želijo da  bi bilo njihovo ime črtano s seznama, ki se uporablja za marketinške akcije. Spletna stran Polleo Sport jamči, da osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine nikoli ne bo dajala na voljo za uporabo tretji osebi, brez predhodnega izrecnega soglasja uporabnika. S tem je oproščen dostop pooblaščenih služb izvršilnih državnih organov Republike Slovenije, za namene preiskovalnih ukrepov, v skladu z veljavnimi sklepi sodišča.

Izjava o preverljivosti

Izjava o preverljivosti je sestavni del pogojev nakupa.

Spremembe

Polleo Sport web si pridržuje pravico za zameno teh pogojev in se obvezuje obvestiti vse registrirane uporabnike preko e-naslova katerega so vpisali med samo registracijo. V kolikor se ne strinjate z pravili uporabe in jih ne želite sprejeti, vas prosimo da se obrnete na naše kontakte z svojimi pojasnili in v tem času ne uporabljate storitev spletne trgovine. s

Vprašanja in predlogi

Če imate kakršnakoli vprašanja, nam jih pošljie na:
e-mail naslov: shop@polleosport.si
Info telefon: 064 671 428

Elektronska komunikacija

Z obiskom strani www.polleosport.si internetne trgovine komunicirate preko elektronskih poti. S tem se strinjate da so vsi sporazumi,strinjanja in obvestila, ter vsa ostala vsebina, ki vam je bila dostavljena preko elektronskih potih, v skladu zadovoljevanja pravnih okvirov, isto kot da so ustvarjeni v pisni obliki. 

Način vložitev pritožb potrošnikov

Skladno z Zakonom o varstvu  uporabnika obveščamo uporabnike da lahko pritožbe o kvaliteti naših storitev vložijo v pisni obliki na naslov:  POLLEO ADRIA D.O.O. Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvaška ali na e-mail naslov: shop@polleosport.si

Odgovor na Vašo pritožbo bomo dali v pisni obliki, najkasneje v 15-ih dneh od sprejetja pritožbe.

Za reševanje težav neposredno z nami lahko uporabite tudi platformo SRS na naslednji povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr

Evropsko platformo za spletno reševanje sporov (SRS) je vzpostavila Evropska komisija, da bi s pomočjo kakovostnih orodij za reševanje sporov zagotovila varnejše in pravičnejše spletno nakupovanje.

Če živite v EU, na Norveškem, na Islandiji ali v Lihtenštajnu, jo lahko uporabite za iskanje najboljše rešitve za svojo potrošniško težavo, razpravo o rešitvi svoje težave neposredno s trgovcem ali za dogovarjanje o izbiri organa za reševanje sporov, ki bo obravnaval vaš primer.

Platforma SRS ni povezana z nobenim trgovcem. Platforma SRS je na voljo v vseh jezikih EU ter v islandščini in norveščini.

NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!


S prijavo na Newsletter se strinjam s pogoji uporabe in soglašam s prejemanjem promocijskih obvestil

Neispravan e-mail.

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2022
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia