Leovital l-arginin

Arginin je pogojno esencialna aminokislina, ki jo naše telo lahko proizvede v normalnih okoliščinah. Vendar pa telo v obdobjih fizičnega ali duševnega stresa potrebuje večje količine arginina, ki jih normalna prehrana ne more zadovoljiti. Poleg tega, da sodeluje pri gradnji beljakovin, je arginin v telesu substrat za proizvodnjo dušikovega oksida – iz njega v celicah žil in imunski sistem proizvaja dušikov oksid (NO), ki širi žile in sodeluje pri delovanju imunskega sistema. Glede na raziskave naj bi L-arginin spodbujal izločanje inzulina in rastnega hormona ter tako pospeševal izgradnjo mišic. Nastajanje dušikovega oksida in posledično širjenje žil izboljša prekrvavitev mišic in tako poveča oskrbo s kisikom in drugimi hranili. Zato lahko po raziskavah dodajanje arginina povzroči izboljšano atletsko zmogljivost (boljšo vzdržljivost pri dolgih in intenzivnih treningih) in povečano mišično maso.

L-arginin sodeluje pri sintezi kreatina, zaradi česar je priljubljena sestavina v formulah "pred vadbo" in v obliki prehranskega dopolnila, ki je priljubljena med športniki in bodybuilderji. Verjame se tudi, da arginin lahko pozitivno vpliva na imunski sistem, sodeluje pri presnovi ogljikovih hidratov in obnavljanju celic ter pomaga pri zniževanju holesterola v krvi ter pospešuje celjenje ran in opeklin.

Arginin je idealen za vse tiste, ki vadijo v telovadnici s težjimi in zahtevnejšimi treningi. Ker širi žile in prenaša hranila v mišice, podaljšuje trajanje in kakovost treninga ter odpravlja utrujenost. Odličen je tudi za dvig in izboljšanje spolne uspešnosti in 50 % uporabnikov (skupaj s Tribulusom) ga kupi izključno iz tega razloga. Jemanje prahu je najlažji in najhitrejši način za pokritje povečane potrebe telesa po L-argininu.

Novo

Filtriraj
Cena
Razpon: 15 € - 16
Brand
Ne vsebuje
Okus
Pakiranje
Prostornina/Teža
-20%
L-Arginine Xtreme, 90 kapsul
(6)
Leovital
Prvotno: 19.99 €
15.99 €


NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia