Za protein soje je značilna visoka koncentracija beljakovin. Izdelki v naši ponudbi so narejeni iz 100% NE-GSO razmaščene soje, po strogo nadzorovanem postopku, ki iz sestave odstrani veliko količino maščob in ogljikovih hidratov. Rezultat takšnega postopka je izdelek z visoko beljakovinsko sestavo in minimalno količino maščob in ogljikovih hidratov ter popolnoma brez laktoze. Najbližje je rastlinska beljakovina, ki spominja na meso in se ponaša z odličnim profilom aminokislin.
Sojine beljakovine so idealna izbira za vegetarijance, vegane in ljudi s posebnimi prehranskimi zahtevami, kot je intoleranca za laktozo. Ta beljakovina je neupravičeno označena kot slabša od drugih beljakovin, kot so beljakovine sirotke, vendar je popoln vir visokokakovostnih beljakovin in je enakovredna drugim virom beljakovin, kot sta sirotka in mleko. Zaradi zmerne prebavljivosti je odličen spremljevalec sirotkinih beljakovin.
Sojine beljakovine ne vplivajo na proizvodnjo estrogena, kot kažejo nekateri miti. Številne študije, ki se ukvarjajo s tem problemom, niso pokazale razlike med tistimi, ki uživajo sojine beljakovine, in tistimi, ki uporabljajo nekatere druge.