Imuniteta

Imunski sistem je zaščitni sistem našega telesa. Vsak dan se naše telo sooča z napadi od zunaj. Bakterije, virusi in druge vrste zlonamernih parazitov poskušajo doseči naše telo, da cirkulirajo in oslabijo naš imunski sistem. Vloga imunskega sistema je zaščititi naše telo pred vsemi temi grožnjami. Zato ga je pomembno okrepiti.

Nekaj osnovnih smernic, kako lahko svojemu imunskemu sistemu pomagamo in ga naredimo zdravega in učinkovitega, je, da mu zagotovimo dovolj kakovostnega spanca, telesne aktivnosti in predvsem raznovrstnega sadja in zelenjave. Živila rastlinskega izvora in polnozrnate žitarice so bogata z vitamini, minerali, a tudi antioksidanti, ki lahko pomagajo v boju proti slabim mikroorganizmom. Poleg zagotavljanja zadostnih količin mineralov in vitaminov je enako pomembno, da telesu zagotovimo zadostne količine kakovostnih zdravih maščob, ki so bogate z ribami, chia semena, oreščki itd. Omega-3 maščobne kisline dokazano pripomorejo borbi proti vnetju v telesu. Poleg jemanja omega-3 se vsekakor priporočajo probiotiki. Jemanje probiotikov vodi do povečanega izločanja mucina (sluzi, ki ščiti površino črevesja), zavira rast slabih bakterij v črevesju in pomaga telesu pri borbi proti mikroorganizmi.

Preventivni vnos vitamina C v odmerku 100-200 mg na dan pomaga imunskemu sistemu in pozitivno vpliva na vnetne celice (poveča njihovo aktivnost). Poleg tega pomanjkanje vitamina D poveča možnosti za razvoj okužb in avtoimunskih bolezni. Njegovo pomanjkanje se kaže z utrujenostjo, mišično oslabelostjo, depresijo, nespečnostjo, pogostimi okužbami in glavoboli. Cink v telesu sodeluje pri razvoju imunskih celic in njegovo pomanjkanje lahko potencira njihovo apoptozo (smrt), jemanje 75 mg cinka med boleznijo/mrazom pa lahko skrajša trajanje bolezni. Beta-glukan je eden izmed najbolj razširjenih dodatkov, ko gre za imuniteto. Ta dodatek je narejen z izolacijo iz kvasovk in gliv in dokazano znižuje raven holesterola v krvi. Prav tako naj bi spodbujal proizvodnjo levkocitov in trombocitov ter aktiviral makrofage, krepil imuniteto in lajšal simptome prehlada in gripe ter okužb zgornjih dihal.

Naša prehranska dopolnila so rešitev za krepitev imunskega sistema skozi vse leto. Zahvaljujoč našim prehranskim dopolnilom lahko svojo naravno obrambo podprete z okrepljenim imunskim sistemom.

Novo

Filtriraj
Cena
Razpon: 15 € - 36
Brand
Ne vsebuje
Pakiranje
Prostornina/Teža
-20%
Immuno Xplode Powder, 210 g

Olimp Sport Nutrition
Prvotno: 19.99 €
15.98 €Olimp Sport Nutrition

19.99 €Leovital

23.99 €


-40%
Animal Immune Pak - 30 paketov

Animal
Prvotno: 59.99 €
35.99 €Now Foods

27.99 €Scitec Nutrition

23.99 €


NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia