Olimp Sport Nutrition L-Carnitine

Zoe Nutrition Diet

L-karnitin je biološko aktivna snov, ki je naravno prisotna v telesu. Je varna in učinkovita snov, ki igra ključno vlogo pri razgradnji maščob in proizvodnji energije v človeškem telesu. Njegova osnovna vloga je prenos maščobnih kislin v notranjost mitohondrijev – celičnih »elektrarn«, v katerih med drugim poteka razgradnja maščobnih kislin. Ravno zaradi tega se največje koncentracije karnitina nahajajo v tkivih, ki kot primarni vir energije uporabljajo maščobne kisline – srcu in skeletnih mišicah.

V zdravem organizmu normalnih razmer (odsotnost duševnega in fizičnega stresa), organizem v jetrih in ledvicah proizvaja karnitin v količini, ki zadostuje za njegove potrebe. Karnitin se iz jeter in ledvic prenaša v že omenjena tkiva, ki kot vir energije uporabljajo maščobne kisline. Poleg aminokislin lizina in metionina telo potrebuje tudi vitamin C, vitamin B6, niacin in železo za proizvodnjo L-karnitina.

Naravni viri karnitina so rdeče meso, zlasti govedina, pa tudi pšenica, avokado, beluši in arašidi. Čeprav ga vsebujejo ta živila, znatnih količin tega hranila ne moremo zaužiti s hrano, je pa to potrebno dodatno prehranjevanje, ki je bilo razvito za vse tiste, ki želijo kuriti maščobe in izboljšati telesno zmogljivost. L-karnitin po številnih študijah vpliva na rast in razvoj mišic, povečuje energijo in odpornost na utrujenost mišic ter na okrevanje po vadbi.

Novo

Filtriraj
Cena
Razpon: 2 € - 49
Brand
Ne vsebuje
Okus
Pakiranje
Prostornina/Teža

Olimp Sport Nutrition

48.99 €

Brezplačna dostava

NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia