Zakaj beljakovine brez okusa?
Kupci, ki jemljejo brezokusno varianto sirotkinih beljakovin, se želijo izogniti umetnim dodatkom – aromam, barvilom in sladilom (sukraloza, kalijev acesulfam, aspartam itd.) in tako telesu zagotoviti najbolj naravno obliko beljakovin. Brezokusna oblika beljakovin je tudi najčistejša oblika izdelka iz določene linije asortimana. Barve, arome in sladila zmanjšajo koncentracijo beljakovin v izdelku za 3-5%. Pri slabših in manj kakovostnih proizvajalcih se ta odstotek dvigne tudi do 8 %, kar bistveno zmanjša kakovost disperzije (mešanja) prahu in tekočine, zato pogosto dobite obrok poln grudic. Izdelki v tej kategoriji imajo še vedno visoko biološko vrednost in visoko vsebnost aminokislin.
Beljakovine brez okusa so idealne za recepte, saj so nevtralnega okusu (naravne) – po okusu najbolj podobne mleku v prahu, zato ne bodo motile okusa druge sestavine, ki je v središču tega recepta.