Vitamini za nosečnice

Med nosečnostjo je za optimalen razvoj otroka pomembno povečati vnos vitaminov in mineralov. Vitamini, ki so zelo pomembni v nosečnosti, so folna kislina, vitamin D, vitamin A, vitamin C in nekateri vitamini skupine B.

Folna kislina, vitamin B, je bistvena za delitev celic in ima pomembno vlogo v procesu rasti, zato je med nosečnostjo zelo pomembna za rast in razvoj otroka. Vitamin D, znan kot ""sončni vitamin"", je nujen za pravilen razvoj živčnega in imunskega sistema, posameznih organov in otrokovega okostja. Vitamin je pomemben za rast celic in tkiv ter razvoj otrokovih pljuč in ga je treba jemati po četrtem mesecu nosečnosti.

Vitamin C med nosečnostjo je pomemben predvsem za zdravje matere; krepi organizem in imunski sistem ter tako ščiti pred okužbami. Vitamin B6 je potreben za razgradnjo beljakovin in gradnjo krvnih celic ter B12.

Prehranska dopolnila lahko dopolnjujejo prehrano in telo oskrbijo z vsemi hranilnimi snovmi, ki so v nosečnosti nujne.

NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia