Vitamini in minerali za starejše

Starejši ljudje imajo pogosto zmanjšan apetit, zato njihovo telo prejme manj hranilnih snovi. Starejšim ljudem pogosto primanjkuje vitamina C, vitamina D, vitamina E, vitamina B12, folne kisline, magnezija, kalcija in železa.

Vitamin C je nujen za zdravje kosti in zob ter pospešuje celjenje ran, izgradnjo vezivnega tkiva in ščiti celice pred prostimi radikali. Vitamin D uravnava izmenjavo kalcija in fosfata v telesu in igra pomembno vlogo pri izgradnji kosti. Vitamin E ščiti celice pred poškodbami. Folat ima ključno vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, delitvi in izgradnji celic ter sodeluje pri izmenjavi beljakovin v telesu in je nujen za ohranjanje živčnega sistema. Vitamin B12 sodeluje pri razgradnji maščobnih kislin in nastajanju rdečih krvničk. Kalcij je pomemben za kosti in zobe ter sodeluje pri prenosu živčnih impulzov in procesu strjevanja krvi. Magnezij aktivira encime; pomemben je za redno delo mišic in zdravje kosti. Železo je bistveno za proizvodnjo rdečih krvnih celic in prenos kisika iz pljuč v celice. Železo je tudi sestavni del encimov. Pomanjkanje bistvenih hranil lahko povzroči različne izpuščaje in vnetja.

Izguba apetita, spremembe v telesu in številni drugi dejavniki lahko pri starejših povzročijo pomanjkanje določenih hranil v telesu. Zdrava prehrana se lahko izogne ​​morebitnemu pomanjkanju hranil. Prehranska dopolnila so lahko v veliko pomoč.

Filtriraj
Cena
Razpon: 7 € - 21
Kategorija
Brand
Pakiranje
Prostornina/Teža
(4)
Leovital

21.00 €Leovital

14.99 €Myprotein

7.99 €Myprotein

14.99 €


NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia