Vitamini in minerali za otroke

Otroci v razvoju potrebujejo energijo, ki jo dobijo iz hranil, vitaminov in mineralov. Vitamini in minerali, ki so bistveni za rast in razvoj otrok, so vitamin A, B-vitamini, vitamin C, D, E, kalcij, železo in omega 3 maščobne kisline.

Vitamin A je zelo pomemben za vid in krepitev imunskega sistema. Vitamini skupine B, zlasti B12, B6, biotin, niacin in folna kislina, so zelo pomembni za živčni sistem, presnovo in proizvodnjo energije. Sodelujejo tudi pri nastajanju rdečih krvničk.

Vitamin C je pomemben za ohranjanje vezivnega tkiva, kosti in krvnih žil. Znana je po krepitvi imunskega sistema. Vitamin D je nujen za krepitev kosti in zob. Spodbuja vgradnjo kalcija v kosti. Vitamin E ščiti telo pred prostimi radikali zaradi močnega antioksidativnega delovanja. Kalcij je osnovna sestavina kosti in zob. Železo prenaša kisik iz pljuč v celice, omega-3 maščobne kisline pa so dobre za rast in razvoj otrokovih možganov in umskih sposobnosti.

Uravnotežena prehrana bo otrokom zagotovila vsa pomembna hranila. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za zdravo prehrano, lahko pa pomagajo pri pomanjkanju določenih hranil.

Filtriraj
Cena
Razpon: 7 € - 21
Kategorija
Brand
Pakiranje
Prostornina/Teža
(3)
Leovital
21.00 €
Leovital
14.99 €
Myprotein
7.99 €
Myprotein
14.99 €

NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2023
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia