Ogljikovi hidrati in energija

Ogljikovi hidrati so glavni vir energije v prehrani človeka. Izgorejo dvakrat hitreje kot maščobe in služijo kot vir energije za človeško telo pri opravljanju vseh telesnih dejavnosti in vzdrževanju pomembnih vitalnih funkcij (notranjih organov). Med prebavo se ogljikovi hidrati zlomijo navzdol v monosaharide (glukozo) Nekateri od njih nam takoj dajo energijo za delo možganov, notranjih organov in mišic, druge pa shranimo za kasnejšo uporabo preko zalog glikogena v mišicah in jetrih trening.En gram ogljikovih hidratov sprosti 4 kalorije. Idealen dnevni kalorični vnos ogljikovih hidratov za povprečnega človeka (v primerjavi z drugimi sestavinami) je 40 - 50 %. To je približno 3-4 grame ogljikovih hidratov na kilogram telesne teže. Seveda odvisno od vaše energijske ravni, genetike, tj. strukture, aktivnosti in ciljev (pridobiti ali izgubiti težo), bo optimalen odstotek nižji oz večji.

Optimizirajte svojo učinkovitost z našimi izdelki na osnovi ogljikovih hidratov, ki so na voljo v obliki praškov, gelov, energijskih ploščic ali dobrega starega instant ovesa. Poiščite ogljikove hidrate s hitrim in počasnim sproščanjem v ponudbi Polleo sport.

Filtriraj
Cena
Razpon: 0 € - 35
Kategorija
Brand
Dieta / Vrsta prehrane
Ne vsebuje
Okus
Pakiranje
Prostornina/Teža
Isotonic, 500 g
Me:First
11.99 €
2+1 Gratis
C4 Energy RTD Carbonated, 500 ml

NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!


S prijavo na Newsletter se strinjam s pogoji uporabe in soglašam s prejemanjem promocijskih obvestil

Neispravan e-mail.

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2022
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia