Minerali za otroke

Otroci potrebujejo minerale in vitamine za pravilno rast in razvoj. Minerali, ki jih otroci potrebujejo, da rastejo veliki in močni, so predvsem kalcij, železo, magnezij, cink, jod in selen.

Kalcij je osnovna sestavina kosti in zob. Več kot kostne mase naberemo v mladosti, več rezerv bomo imeli za izgradnjo kosti v odrasli dobi. Železo je potrebno za rast in razvoj otrok. Rdeče krvne celice uporabljajo železo za prenos kisika iz pljuč v celice. Pomemben je tudi za razvoj kognitivnih in miselnih sposobnosti otrok. Jod ima pomembno vlogo tudi pri razvoju, cink pa krepi imunski sistem, torej obrambne celice, ki ščitijo telo pred škodljivimi bakterijami in virusi, ter je sestavni del več kot 70 encimov v telesu. Magnezij ima vlogo pri presnovi kostnega tkiva in je pomemben za normalno delovanje živčnega sistema. Selen je sestavni del kosti in zob ter je nujen za normalno delovanje mišic.

Prehranska dopolnila ne morejo nadomestiti zdrave prehrane, so pa lahko v veliko pomoč pri pomanjkanju določenih hranil.

Filtriraj
Cena
Razpon: 17 € - 18
Kategorija
Brand
Pakiranje
Prostornina/Teža

NEWSLETTER

Prijavi se na naš newsletter in ne zamudi novosti, akcij in najboljših ponudb v Sloveniji!

Leo Club - Loyalty kartica

Vse pravice pridržane © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo sport d.o.o. | Miklošičeva cesta 16, 1000 Ljubljana, Slovenia | EMŠO: 8126232000 | DDV SI78586011 | MBS: 8126232000 | Trgovsko sodišče v Ljubljani, Slovenia