Pravila zasebnosti

1. Uvodne določbe

Ta Pravila se lahko kadarkoli spremenijo. V primeru sprememb ali dopolnitev teh Pravil, bodo člani obveščeni na spletni strani leoclub.polleosport.si in po elektronski pošti (če je to mogoče) ali na drug primeren in lahko viden način.

Namen tega dokumenta je razložiti članom Programa, kaj točno počnemo z Vašimi osebnimi podatki.

V tem dokumentu je opisano, na kateri način pridobivamo, uporabljamo in obdelujemo Vaše osebne podatke ter na kateri način pri tem izpolnjujemo naše zakonske obveze do Vas.

Vaša zasebnost je za nas pomembna in skrbimo za varnost in zaščito Vaših pravic.

V primeru, da niste zadovoljni s katerim delom tega obvestila, imate pravico, da zahtevate uveljavljanje, katere od spodnjih pravic.

2. Podatki, ki se obdelujejo

Obdelujemo izključno samo tiste osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob včlanitvi/pristopanjem v Program, med komunikacijo s Polleom prek telefonskih klicev, elektronske pošte, mobilne aplikacije ter profila na spletnih straneh Polleo Sporta in LeoClub programa nagrajevanja.

Podatki, ki se obdelujejo:

3. Zakaj obdelujemo Vaše podatke?

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi članstva v Programu z namenom pridobitve ugodnosti, ki jih omogoča članstvo. Ugodnosti vključujejo ponudbo vseh naših izdelkov in storitev, obvestila o novostih, orodja, aplikacije, dogodke in promocije. Kako bi bili obveščeni o ugodnostih članstva in drugih uslugah, za katere ste nam dali svoje soglasje, Vam bomo pošiljali obvestila preko elektronske pošte in/ali SMS sporočil in/ali newslettera in/ali mobilne aplikacije. Naše člane bomo obveščali o izdelkih, uslugah, nagradnih igrah in drugih aktualnih ugodnostih, katere lahko izkoristijo kot član Programa.

4. Varnost osebnih podatkov

Osebni podatki, izmenjani med vami in Polleom, se prenašajo prek najsodobnejših povezav. Vsi koriščeni IT-sistemi so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom do varnostnih sistemov, zaposleni pa se zavezujejo na tajnost podatkov.

5. Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?

6. Ali se vaši podatki prenašajo v tretje države?

Za distribucijo newsletterjev uporabljamo sistem MailChimp (zaščitni znak podjetja Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp je skladen s Privacy Shield dogovorom o varovanju podatkov, ki mora biti v skladu s pravili EU. S Pravili o zaščiti zasebnosti MailChimpa: https://mailchimp.com/legal/privacy/, bo le-ta vaše podatke koristil samo v namene pošiljanja newslettera, ocenjevanja dostave in izboljšanja storitve. MailChimp vas ne bo neposredno kontaktiral ali koristil vaše podatke. Ti isti ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki, ki jih koristi MailChimp vključujejo “web beacon”, ki v MailChimp pošilja informacije o odpiranju newlettera in/ ali aktiviranju povezav znotraj newslettera. Pri tem postopku bodo informacije o vašem Internetnem brskalniku, vašem IP naslovu in vaši lokaciji poslane v MailChimp.

7. Obdobje hrambe vaših podatkov

V skladu z Vašimi pravicami kot člana, bomo podatke hranili v skladu z ustreznimi predpisi, pri čemer so obdobja hrambe lahko odvisna od izpolnitve nekaterih naših obveznosti, ki temeljijo na posebni uredbi. V primeru prekinitve članstva, Vaših podatkov ne potrebujemo več in jih bomo izbrisali v roku od 60 dni po prejemu Zahtevka za izstop iz Programa.

8. Vaše pravice vezane za osebne podatke

Pravica do dostopa

Pravico imate, da od nas zahtevate potrdilo ali obdelujemo vaše osebne podatke, kot tudi pristop do vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Za navedeno nas lahko zaprosite po elektronski pošti loeclub@polleosport.si. Na Vaš e-mail bomo odgovorili najkasneje v roku enega meseca od prejema. V primeru velikega števila zahtevkov in zahtevnosti vaše poizvedbe, bomo morda potrebovali dodaten čas za odgovor. V tem primeru vas bomo pravočasno obvestili, odgovor pa boste prejeli najkasneje v treh mesecih po prejemu vašega elektronskega sporočila.

Kadarkoli nas lahko zaprosite za kopijo podatkov, ki jih imamo o Vas, kot tudi, da od nas zahtevate, da te podatke spremenimo, posodobimo ali izbrišemo. Morda bomo od Vas zaprosili za dodatne podatke glede Vašega zahtevka. Če Vam bomo omogočili vpogled v podatke, ki jih imamo o Vas, bomo to storili brezplačno, razen če obdelava zahtevka ni 'očitno neutemeljena ali pretirana'. V primeru, da od nas zahtevate dodatne kopije teh podatkov, se vam lahko zaračuna razumna administrativna pristojbina. Vaš zahtevek se lahko zavrne v primerih, ko je to zakonito in zakonsko dovoljeno.

Uveljavljajte pravico do posodabljanja ali popravka Vaših osebnih podatkov prek LeoClub mobilne aplikacije, spletnega uporabniškega računa ali preko elektronske pošte leoclub@polleosport.si

Pravica do izbrisa

V določenih okoliščinah imate pravico zahtevati izbris Vaših osebnih podatkov. To pravico imate na primer v naslednjih primerih:

Vaših podatkov ne potrebujemo več za namen, za katerega so bili prvotno zbrani

Umaknili ste soglasje, ki ste nam ga dali za obdelavo Vaših osebnih podatkov in ni druge pravne podlage za nadaljevanje obdelave Vaših osebnih podatkov (v primeru, ko je pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov privolitev)

Podatki so bili obdelani brez veljavne pravne podlage

Izbris podatkov je potreben, kako bi se lahko uskladili z našimi obveznostmi, ki jih zahteva zakon

Ugovarjali ste obdelavi osebnih podatkov, mi pa nismo v možnosti dokazati obstoj zakonite pravne podlage, ki presega Vaše pravice in interese, na podlagi katere bi bili pooblaščeni za nadaljevanje obdelave Vaših osebnih podatkov.

Pritožba zoper obdelavo Vaših osebnih podatkov

Zahtevate lahko, da se Vaši osebni podatki prenehajo obdelovati za namene neposrednega marketinga. V tem primeru menimo, da ste zaprosili tudi za izstop iz članstva v Programu, saj so ponudbe in ugodnosti, ki jih lahko pridobite, ene od glavnih ciljev Programa. Iz Programa lahko izstopite tako, da ustrezno izpolnite Zahtevek za izhod, ki ga lahko oddate na leoclub@polleosport.si

Izbira načina komunikacije

Z vnosom vaših kontaktov ste podali soglasje, da vam lahko pošiljamo informacije o Programu, ponudbah in ugodnostih. Vaše soglasje lahko kadarkoli prekličete z zahtevkom na leoclub@polleosport.si, v vašem uporabniškem računu na www.polleosport.si ali prek LeoClub mobilne aplikacije.

Pravica do pritožbe na Agencijo za varstvo osebnih podatkov

Kot član Programa imate pravico kadarkoli vložiti pritožbo pri pristojni Agenciji za varstvo osebnih podatkov (www.ip-rs.si) glede obdelave in zaščite vaših osebnih podatkov iz članstva v Programu

­